Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Maver Elite Titanium Surf


Σχεδιασμός υψηλού επιπέδου και εφαρμοσμένη έρευνα. Σχεδιασμός για αξιοπιστία είναι τα χαρακτηριστικά στην προσπάθεια των τεχνικών να συνδυάσουν την εμφάνιση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στα νέα καλάμια Elite Titanium.

Πρόκειται για σειρά καλαμιών που αποτελούν την φυσική εξέλιξη της σειράς που έφερε την επανάσταση στα καλάμια surf, την σειρά Elite, με νέα χαρακτηριστικά αποτέλεσμα της υψηλού επιπέδου και αξίας, τεχνολογίας στην δόμηση των καλαμιών surf. Είναι τα πρώτα καλάμια με γεωμετρικό σύστημα σε ευρεία εφαρμογή, που αποτελει καινοτομία στην τεχνολογία κατασκευής καλαμιών surf casting. Η βάση είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρει την ενέργεια που δίνει ο ρίπτης στην φόρτιση του καλαμιού ακαριαία. 

Μια ακόμα σημαντική εξέλιξη είναι η ενίσχυση του υλικού κατασκευής του, με την εφαρμογή της τεχνικής που εξελίχθηκε και ονομάσθηκε « Πλατφόρμα Ενίσχυσης Τιτανίου», με νέα τεχνολογία στη κατασκευή καλαμιών, που βασίζεται στο τύπο ανθρακονημάτων HS-M30SC. Στη δόμηση του σκελετού χρησιμοποιούνται 18000 ίνες carbon με νανοσυστατικά τιτανίου διασκορπισμένα ανάμεσα τους, με χρήση της νανοτεχνολογίας που αναπτύχθηκε από τους τεχνικούς του εργοστασίου Reglass. Η νέα τεχνολογία Ενίσχυσης με Τιτάνιο ενισχύει τη δυναμική απόδοση της δομής και αυξάνει κατά 30% τα χαρακτηριστικά έκρηξης, σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές.

Στα νέα καλάμια έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία Sun Core A.F.S. ( Anti friction system ), το σύστημα αντιμετώπισης της τριβήςπου συμβάλλει στην διασφάλιση της διατήρησης της ομοιοφορφίας στο πάχος των στελεχών, χωρίς ατέλειες κατασκευαστικές, ένα ακόμα τεχνολογικό πλεονέκτημα της Reglass. 
Το σύνολο των τεχνολογιών αυτών δίνει καλάμια με σημαντικά μειωμένο το βάρος τους και ταυτόχρονη σταθερότητα της δομής, αντοχή στα σπασίματα και ασφάλεια και διαχρονικότητα στη χρήση. Όταν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των νανοσυστατικών στο πλέγμα των ανθρακονημάτων, ένα ειδικό σύστημα ακτίνων ελέγχει την επιτυχία της ενσωμάτωσης στην δομή, πριν αρχίσει η τελική φάση κατασκευής των καλαμιών. 
Οι οδηγοί που χρησιμοποιούνται είναι Fuji alconite. 



Η σειρά Titanium Elite δημιουργήθηκε στην Ιταλία από τους μηχανικούς της Reglass και με την συμμετοχή στην εξελικτική διαδικασία του προιόντος σημαντικών αθλητών των Εθνικών ομάδων Ιταλίας όπως ο Eugene Ucci, οι Joseph Contarino, Petretti Daniel, Isabella Micela, Stefano Guido, Matthew Fortino, Monica Caesar, Patricia Palma , Fasolo Davis, Wood Alexander, Daniele Berto, Rosalie Davis, Aida Morabito, Daniel Francis Zama και Fannelli. Στο πρόγραμμα εξέλιξης συμμετείχαν ψαράδες από την Ελλάδα και την Κροατία, με αποτέλεσμα η σειρά να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ψαράδων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

 


Στη σειρά των καλαμιών υπάρχουν: 
1)  10 μοντέλα τηλεσκοπικά, με casting weight από 100 ως και τα 200 γραμμάρια και μήκη από 4,30μ ως 4,70μ ανάλογα με το μοντέλο. 
2)  7 μοντέλα 3 τεμαχίων με casting weight από 100 ως 250 γραμμάρια
3)  4 μοντέλα 2 τεμαχίων από 130 ως 200 γραμμαρια




Είναι σημαντικό να προσθέσουμε εδώ ότι κάθε μοντέλο προτείνεται για κάθε τύπο βολής και για συγκεκριμένα γραμμάρια που μεγιστοποιούν την απόδοση του συνόλου και δίνουν τα καλυτερα αποτελέσματα βολής. Περισσότερα μέτρα με τρόπο όμως που το δόλωμα να φτάνει σε καλή κατάσταση στην απιθυμητή απόσταση και βέβαια είναι απόλυτα ψαρευτικά, με την απαιτούμενη ευαισθησία και την σωστή λειτουργία κατά την επαναφορά. 
Τα δίσπαστα καλάμια της σειράς προτείνονται για βολές τύπου above, side, ground και για τους πολύ απαιτητικούς τα μοντέλα των 200 γραμμαρίων δίνουν δυνατότητα βολών pendulum στα 175 γραμμάρια.







Στη σειρά υπάρχουν και ειδικά καλάμια βολών, για καθαρά αγωνιστική χρήση.